Main content

Anne-Mei The

"Dit boek geeft een prachtige blik achter de 'voordeur' van dementie en laat zien dat de eigen partner, kinderen en vrienden vele malen meer impact hebben op het zo lang mogelijk 'gewoon' doorleven met dementie dan welke medische behandeling of diagnostische duidelijkheid dan ook."
Marjo Vissers-Kuijpers, divisievoorzitter Zorg VGZ

Dit boek gaat over het dagelijks leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Oplossingen voor het dementievraagstuk worden gezocht in een vroegtijdige diagnose. In het zoeken naar genezing - tot toe een loze belofte. In langer thuis wonen en een dementievriendelijke samenleving. In investeringen in de verpleeghuiszorg. En het toelaatbaar maken van euthanasie. Maar zitten we op het goede spoor? Doen we mensen met dementie en hun naasten hiermee niet tekort? Weten we eigenlijk wel wat hun behoeften zijn?

Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. In die boek vertellen zij hoe ze leven met dementie. Hoe zij hun weg hebben moeten zoeken, door diepe dalen zijn gegaan en tot belangrijke inzichten zijn gekomen over zichzelf, hun relaties en zingeving.

 

Reacties: