Scherven brengen geluk

Door: Irma Heerink-Engbers

Gisteren heb je je enige huisraad, een blauwwit porseleinen theeservies dat nog van je moeder is geweest, aan gruzelementen gegooid. Het was het slachtoffer van je boosheid en frustratie. Scherven brengen geluk, zeggen we tegen elkaar.
Dat geluk voor jou en de mensen om je heen is een rustig vandaag. Je vond het goed dat de verzorgers je onder de douche deden zodat je er nu fris bij zit. Zelf zie je er niet florissant uit. Je huidskleur is heel wit en op je handen prijken blauwe plekken als gevolg van stoten en het gebruik van bloedverdunners.
Je hebt vrolijk meegedaan met de spelactiviteit in de huiskamer onder leiding van de fysiotherapeut. Je weet het me allemaal nog te vertellen als ik bij je op bezoek kom.
Als een echte moeder vraag je meteen of ik niet in orde ben. Dat klopt, want al meer dan een week zit mijn hoofd verstopt en dat zie en hoor je.
Je maakt een compliment over mijn kleding. Niet het nieuwste maar ach, wat doet dat ertoe. Het weegt niet op tegen de positieve ervaring van een heel aangenaam bezoek. We drinken samen een kopje koffie en kletsen wat. Een beetje zoals het vroeger ook was.
Een kadootje om later nog eens uit te pakken. Je verrast ons nog altijd…

Jouw verhaal op deze site?

Heb je ook een leerzaam verhaal, inspirerend idee of nieuwe invalshoek? We horen graag van je!
Bijvoorbeeld in de vorm van een blog of dementiedagboek. Op deze pagina lees je hoe je kan bijdragen aan Dementieweb.

Reacties:

  1. Dank voor je reactie ! Hoe lastig het soms ook was, liefde is en blijft de drijvende kracht achter al ons pogen het leven in alle facetten zo mooi als mogelijk te leven!

2 antwoorden op “Scherven brengen geluk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *