Trouwen

Door: Irma Heerink-Engbers

Het is nog redelijk vroeg als ik de huiskamer binnenloop. Je zit in je eigen stoel een beetje te suffen. Blijkbaar ben je aan het bijkomen van het opstaan, aankleden en ontbijten. Je bent goed gemutst en dat is fijn.
We drinken samen een kopje koffie. Jij neemt er een bokkenpootje bij. Wel lastig eten als je geen gebit in hebt, maar je red je ermee. Ik zie je worstelen met lepeltje, kopje, schoteltje en koekje. Wat is de goede volgorde…? Wat moet ik waarmee doen…?

Ik vertel je iets over de afgelopen dagen. Over de hardloopwedstrijd in ons dorp waar je achterkleindochters aan mee hebben gedaan. Hoe trots we op ze zijn. Over je kleindochter en haar kleine buikje nu haar zwangerschap vordert. Blijkbaar heb je het idee dat we elkaar weken niet hebben gezien. Je was dus op vakantie, is jouw conclusie. Ja, zo voelt het wel deze zondag want voor ons beiden is dit een ontspannen moment.
Altijd op zoek naar gespreksstof in de vorm van herinneringen ophalen die passen bij de tijd van het jaar, komen we uit bij onze huwelijksdagen. We hebben het over mijn trouwjurk die door jou samen met mijn schoonmoeder is gemaakt. IJs blauw, met roezels en een onderjurk. Achteraf gezien had ik wellicht wat anders gewild maar hoe dan ook, een unieke jurk was het wel!

Ik vraag of je toen jij trouwde ook je trouwjurk zelf had gemaakt. Dat weet je niet meer. Ik vertel dat volgens mij je trouwjurk donkerblauw was en dat je witte handschoenen, een wit sluiertje en witte anjers als trouwboeket droeg. Jullie feest was bij het Witte Paard. Je ogen lichten op. Ja, zeg je, dat was op 28 juni! Die datum staat in je ziel geschreven. Wat ontroerend mooi…
Het zijn maar korte momentjes van verbinding waarop je er nog even weer echt “bent”. Ik zal ze blijven koesteren en ze zullen me helpen wat nog komt met jou goed en mooi te laten zijn.

Jouw verhaal op deze site?

Wil je zelf een bijdrage leveren aan deze site klik dan hier

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *