In samenwerking met Human maakte Anne-Mei The, grondlegger van de Sociale Benadering Dementie, drie korte video's over de onderbelichte aspecten van dementie. In deze tweede video gaat ze in op mantelzorg bij dementie als bedreiging voor de gezondheid, en het gebrek aan ondersteuning en beleid hiervoor.

Reacties:

  1. Met een echtgenoot met Frontale temporale dementie en afasie , is het zeer moeilijk om je eigen leven nog te kunnen behouden,je moet constant inleveren,keer op keer, alles zelf zien te regelen ,alles op U nemen, regelen,en zonder veel hulp ….. Een rouwproces, terwijl hij naast je zit ,maar er niet meer echt is…. je geraakt in een isolement op alle vlakken ,samen is niet meer……maar ook jezelf word weggecijferd, Véél te weinig aandacht voor een loodzware taak…..Het enige waar ik het meeste aan heb is een lotgenoten groep op FB waar je ongeremd je frustraties en verdriet kan uitschreeuwen ,bij mensen die je begrijpen , raad geven,troosten en ondersteuning geven … je krijgt herkenning en erkenning wat in de maatschappij en ook in eigen omgeving ontbreekt….Je krijgt het niet uitgelegd, laat staan begrip bij Dementie ,ook mensen blijven weg omdat ze niet weten hoe mee om te gaan …..

    1. Beste Bea, wat vervelend om te horen dat je in zo’n lastige situatie zit. Het is belangrijk je verhaal kwijt te kunnen en dat anderen er dan ook naar luisteren, gelukkig vind je dat in de Facebookgroep die je noemt. We wensen je veel sterkte toe!

2 antwoorden op “Mantelzorg bij dementie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *